fbpx

Amfibieregementet övar på Myttinge 11-21 maj!

Så här informerar Amfibieregementet på sin facebooksida om militär övningsverksamhet i närhet till Lillsved den 11-21 maj!

Nästa vecka drar den nationella marina övningen SWENEX 20 igång igång för fullt, och mellan 11-21 maj deltar Amfibieregementet med enheter på både ost och västkusten. Under denna period kommer vi bland annat nyttja våra övnings- och skjutfältsområden på Myttinge, vilket innebär att vår personal och våra båtar mest troligt både kommer höras och synas något mer än vanligt.
Verksamheten kommer pågå både dag- och nattetid såväl på land som till sjöss. Det är därför viktigt att allmänheten följer de regler och restriktioner som gäller vid militära skjutfält, samt ser till att förtöja sina båtar på rätt sätt vid oskyddade bryggor eller i närhet av farleder som inte är fartbegränsade.
Övningen kommer även pågå i andra delar skärgården, både på ost och västkusten, och syftar i sin helhet till att kunna upprätthålla Sveriges säkerhet och beredskap även i tider då samhället är under påfrestning.
Mer information om övningen hittar du på Försvarsmaktens hemsida: Swenex 20

Hjälp oss gärna att sprida denna information vidare genom att dela detta inlägg!

Till Amfibieregementets facebooksida…. 

2020-05-08T10:15:23+02:00 maj-2020|