Uppdaterad info 10 januari 2022.

Välkommen att vistas på anläggningen Lillsved och i de vackra omgivningarna! Viktigt dock att du informerar dig om hur du ska agera och förhålla dig till rådande pandemiläge. 

Lillsved Folkhögskolan, Lillsved konferens, Lillsveds läger och STF Lillsved har öppet för studerande och gäster. Antalet gäster vi kan ta emot styrs av de restriktioner som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter utfärdar. Vi bevakar noga ev. förändringar av myndigheternas , restriktioner, rekommendationer och andra direktiv. På Lillsved är det lätt att hålla avstånd om man vill för den som behöver fortsätta vara försiktig. Det finns gott om plats att sprida ut sig på i våra olika boendehus och lokaler.

Vi välkomnar också allmänheten till utevistelse i den fina skärgårdsnaturen på norra Värmdö. Efter en pandemi där man kanske tappat sina vanliga goda livsrutiner är det viktigt att komma igång och röra på sig både inom- och utomhus. Lillsved är en plats som inspirerar till rörelse och upplevelser. Kom på besök och upplev allt det vackra som finns härute i skärgården.

Vi håller oss uppdaterade och bevakar pandemins utveckling och myndigheternas rekommendationer

Lillsved kommer fortsatt att följa Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer. Då vi också har en skola följer vi också ev. direktiv för skolverksamhet. I nuläget uppmanas vi alla att vara observanta på ev. symtom som tyder på Covid-19 smitta. Oavsett om man är ovaccinerad, vaccinerad med 1 – 3 doser eller tidigare haft en Covid-19 infektion så gäller då att man stannar hemma och testar sig med ett PCR-test. Rekommendationen är också att så många som möjligt vaccinerar sig. Vi på Lillsved tycker det är viktigt att alla som kan vaccinerar sig men har också förståelse för att det finns de som inte kan.

Här kan du läsa aktuella nyheter som Folkhälsomyndigheten publicerar….

Lillsved är också en av Sveriges STF-anläggningar och följer därför Svenska Turistföreningens direktiv för turism och vandrahemsvistelse

Här kan du läsa det senaste från STF gällande Covid-19.

Lillsved är en bra anläggning för dig som fortfarande vill vara försiktig

Trots ett läge inte så långt från ”civilisationen” har vi mkt goda förutsättningar att minimera risken för smittspridning. Anläggningen ligger avsides för sig på norra Värmdö omgiven av natur, skärgård och massor av frisk luft utan kontakt med samhälle eller andra verksamheter.

Svar på vanliga frågor vi får från försiktiga gäster och olika bokningskanaler:

· Boende i eget hus eller avskilt från andra?
Vi har logi i många olika hus utspridda på området. Det går därför utmärkt för oss att hålla grupper åtskilda. Våra gästande grupper bor gruppvis i olika hus eller gruppvis i olika separerade avdelningar i vårt största hus Parken.

· Konferens i eget hus?
Vi har flera lokaler i olika hus att konferera i och även konferenslokaler i vissa av boendehusen.

· Måltider i egen matsal eller eget hus?
Mat kan vi servera på olika ställen i olika hus utan att blanda grupper. Kök eller pentryn finns i alla hus med logi.

· Måltider utan buffé?
Förutom att varje grupp kan äta för sig själva i olika hus så fortsätter vi en tid framåt att servera mat på samma sätt som i en skolbespisning med tillägget att de personalen har latexhandskar och lägger upp maten bakom plexiglas. Vi sprider vid behov även ut grupperna enligt tidsschema i matsalen.

Förutom det som tidigare nämnts här ovan fortsätter vi fram till årsskiftet enligt följande:
– Vi torkar av ytor mer och tvättar oss oftare om händerna.
– Personal som ev. insjuknar stannar hemma.
– Inga obehöriga får vistas i vårt restaurangkök.
– Städ- och kökspersonal använder latexhandskar och skyddskläder.
– Vaktmästeriet använder arbetshandskar och skyddskläder.

Lillsved följer noga utvecklingen kring pandemin framöver och kommer att vidtaga de ytterligare åtgärder som kan komma att krävas för att undvika att utsätta studerande, gäster och personal för onödig risk.

Med vänliga hälsningar,

Christina Hjelmar, platschef