Yrkesinriktad profilkurs

Idrott – Friluftsliv – Äventyr

En kurs för dig som vill utvecklas som ledare samt kunna arbeta som projektledare med inriktning idrott, friluftsliv och äventyr.

Ett år på Lillsved ger dig inte bara en gedigen meritlista, du utvecklas även intellektuellt, kulturellt och socialt, samt på det personliga planet. Du kommer att vara fylld av nya erfarenheter, kunskaper och kontakter för framtiden!

Kursen är mycket lämplig som förberedelse för yrken med ledarkrav bl a inom idrottsrörelsen, event, skola, polis, militär och räddningstjänst.

Skolstart 2023

Antagna till kursen hälsas välkomna till skolstarten onsdagen den 30 augusti kl. 13.00 i Lillsveds aula. Lunch serveras från kl. 11.30 i restaurangen.

Boende på internatet kan checka in tisdag 29/8 kl. 15-19 samt onsdag (30/8) från kl. 08.

Kursföreståndare

Linda Davidsson

Henrik Österberg

Övriga lärare och personal

Emelie Axelsson

"Magiska året på Lillsved!"

Varför valde du att söka till Lillsveds Idrottspedagogutbildning?
Jag har nog alltid vetat att kontoret inte passar mig. Att spendera mina dagar inomhus framför en dator lockar inte det minsta. Jag vill vara utomhus, njuta av väder och träffa människor.
Så när jag kände att det var dags att leta utbildningar halkade jag av en slump in på folkhögskolor och hittade Lillsved. Visste direkt att idrottspedagog var precis det jag ville studera.
Hur var året på Lillsved?
Mitt år på Lillsved var magiskt! Allt jag kunde tänka mig plus lite till.
Jag lärde mig nya saker varje dag och fick möjlighet att prova på så mycket olika sporter och aktiviteter. Träffade vänner för livet och utvecklades som människa och framförallt som ledare. Ett galet roligt år som man aldrig ville skulle ta slut!
Vad har du haft för jobb/studier efter din utbildning?
Mina vintrar har jag jobbat som skidinstruktör i norska fjällen.
Mina höstar och vårar har jag varit aktivitetsguide åt företag och stora sällskap. Mina somrar spenderar jag ute på Barnens ö som föreståndare på två kollogårdar. Har hunnit med en utbildning till på Lillsved och rest en hel del där emellan.
Vad gör du idag?
Idag jobbar jag som föreståndare på kollo och som aktivitetsguide.
Samtidigt håller jag och en vän på att starta upp ett företag som fotograferar.
Övrigt du vill dela med dig?
Om möjligheten fanns, så skulle jag göra om mitt år som idrottspedagog 100 gånger om!

Aron Oslson

"Det absolut bästa året i mitt liv"

Varför valde du att söka till Lillsveds Idrottspedagogutbildning?
Jag sökte till Lillsved dels för att den informationen jag hittade om skolan och utbildningen verkade vara perfekt för mig just då i livet samt att jag ville starta om på ny kula och inrikta mig på ett arbete inom idrott, hälsa och barn/ungdomar.
Hur var året på Lillsved?
Året på Lillsved är för mig det absolut bästa året i mitt liv hittills. Atmosfären, omgivningen, den sociala aspekten, pedagogerna, mina klasskamrater och möjligheterna som jag fick där har jag med mig än idag. Allt jag lärde mig där dels om mig själv men även om yrkeslivet har jag med mig idag i mitt yrkesliv och i det privata.
Vad har du haft för jobb/studier efter din utbildning?
Sedan jag slutade på Lillsved har jag jobbat inom föreningidrotten som tränare och även suttit med i styrelse som vice ordförande. Jag har tack vare studierna på Lillsved pluggat idrotts- och hälsovetenskap på högskolan Dalarna. Jag har jobbat som simlärare/badvakt på 3 olika simhallar.
Vad gör du idag?
Idag är jag ansvarig för receptionen på Sveriges största arena för tävling och träning, Lugnet i Falun.
Övrigt du vill dela med dig?
Är så tacksam att jag fick möjlighet att bo och studera på Lillsved, det förändrade mitt liv till det positiva. Om det inte vore för året på Lillsved hade jag inte haft det liv och yrke jag har idag,
Jag har allt att tacka Lillsved för!

Mika Rogers

"Hade länge letat efter en liknande utbildning"

Varför valde du att söka till Lillsveds Idrottspedagogutbildning?
Jag hade länge letat efter en liknande utbildning inom Stockholmsområdet. Jag hörde om utbildningen genom en kompis som studerade där och bestämde mig direkt för att söka. Jag visste att jag ville jobba inom sport, äventyr och friluftsliv.
Hur var året på Lillsved?
Året var en av de bästa i mitt liv. Studiesättet, aktiviteterna, den personliga utvecklingen, gemenskapen, lärare som är genuint engagerade och vänskaper jag kommer ha livet ut. Det var intensivt, livet blev helt uppslukat av Lillsved vilket var helt fantastiskt och för mig har lett till att kunskapen verkligen fastnat.
Vad har du haft för jobb/studier efter din utbildning?
Direkt efter utbildningen fick jag jobb som Kajak och S.U.P. instruktör och guide. Därefter har jag arbetat för Naturkompaniet och som Content Developer i Jordanien för ett hållbart turistföretag.
Vad gör du idag?
Idag studerar jag på Hyper Island i Stockholm för att kunna kombinera mina intressen för äventyr med foto och filmproduktion.
Övrigt du vill dela med dig?
Jag kan varmt rekommendera Lillsved till alla. Utbildningen har inte bara gett mig kunskap inom idrottspedagogik, det har givit mig möjligheten att göra det jag älskar och ett meningsfullt och gladare liv.

Till ansökan