STF Vandrarhem

Välkommen till STF Lillsved Vandrarhem – platsen för dig som längtar till lugn och ro i storstadsnära skärgårdsnatur. För dig som vill träna och utmana dig fysiskt. För dig som söker äventyr och upplevelser.

Se dig om runt Lillsved i 360-graders bilder….

Nära storstaden i ostörd skärgårdsmiljö

Lillsved ligger på en udde på norra Värmdölandet, som en port till Stockholms skärgård. Alldeles utanför förenas Lindalssundet med Saxarfjärden. Du kan åka bil, SL-buss eller med Vaxholmsbolaget till Lillsveds brygga. Kartskiss över anläggningen hittar du här….

Välkommen till Lillsved Outdoor

Lillsveds omgivningar är omtalat fina. Vi kallar det för Lillsved Outdoor. Här hittar du vacker skärgårdsinramning med öar och vatten på ena sidan och skog, ängar, grusvägar och stigar på den andra. Markerade leder och motionsspår och flera välordnade rastplatser gör det lätt att komma ut och njuta av den fina skärgårdsnaturen. Läs mer om Lillsved Outdoor i foldern som du hittar här….

Ny karta med uppdaterade och nya leder och spår

Med start från anläggningen finns flera olika leder och spår från 2 – 11,5 km. Flera av dessa går att kombinera för den som vill vandra längre. Karta med alla spår hittar du här….

Digital karta finns också på Naturkartan.se. Vill du t o m ha kartan i telefonen kan du ladda ner appen naturkartan på App Store och Google Play.

Härliga kompletta upplevelsepaket

Våra kompletta upplevelsepaket har vi satt ihop för dig som vill vandra, paddla eller träna. Paketen innehåller helpension, tillgång till träningsanläggningen och viss mtrl som t ex kajak. Läs informationen för varje paket för mer info:

STF Lillsved är öppet hela året!

Stockholms skärgård är en fantastisk plats alla årstider. Beroende på årstid och vädersituation så finns det alltid något alternativ att välja. Vandring, MTB, joggning, kajakpaddling, skridskoåkning (på havs- eller sjöis) eller t o m skidåkning är fina sätt att komma ut och njuta av naturen i skärgården. Kanske får du också sällskap av hjort, rådjur eller älg. Vi ser ofta flera havsörnar sväva både högt och lågt och allt mer frekvent säl som betraktar oss när vi är ute på kajakpaddling. Kanske ett lugnt parti boule eller en stund vid stranden där vågorna kluckar kan locka den som vill ta det lite lugnare. På kvällen är det skönt att ta ett bastubad, kura skymning och njuta av egenlagad mat i ett av de pentryn som finns där du bor eller varför inte låta Kökschef Janet Lindberg med personal sköta matlagningen i matsalen där vi tillhandahåller frukost, lunch, middag och fika. Sommartid har också Café Sjöstugan vid Lillsveds brygga öppet. Helger i maj och september och alla dagar juni – augusti.

Mer information om vad STF Lillsved kan erbjuda kan du läsa/ladda hem här…