STF Vandrarhem

Välkommen till STF Lillsved Vandrarhem – platsen för dig som längtar till lugn och ro i storstadsnära skärgårdsnatur. För dig som vill träna och utmana dig fysiskt. För dig som söker äventyr och upplevelser.

Se dig om runt Lillsved i 360-graders bilder….

Nära storstaden i ostörd skärgårdsmiljö

Lillsved ligger på en udde på norra Värmdölandet, som en port till Stockholms skärgård. Alldeles utanför förenas Lindalssundet med Saxarfjärden. Du kan åka bil, SL-buss eller med Vaxholmsbolaget till Lillsveds brygga. Kartskiss över anläggningen hittar du här….

Välkommen till Lillsved Outdoor

Lillsveds omgivningar är omtalat fina. Vi kallar det för Lillsved Outdoor. Här hittar du vacker skärgårdsinramning med öar och vatten på ena sidan och skog, ängar, grusvägar och stigar på den andra. Markerade leder och motionsspår och flera välordnade rastplatser gör det lätt att komma ut och njuta av den fina skärgårdsnaturen. Läs mer om Lillsved Outdoor i foldern som du hittar här….

Ny karta med uppdaterade och nya leder och spår

Under våren 2020 har spår röjts, nya dragits. Ny rykande färsk karta hittar du här….

Digital karta finns också på Naturkartan.se. Vill du t o m ha kartan i telefonen kan du ladda ner appen naturkartan på App Store och Google Play.

Härliga kompletta upplevelsepaket

Våra kompletta upplevelsepaket har vi satt ihop för dig som vill vandra, paddla eller träna. Paketen innehåller helpension, tillgång till träningsanläggningen och viss mtrl som t ex kajak. Läs informationen för varje paket för mer info:

STF Lillsved är öppet hela året!

Vintern är en fin tid i skärgården. Vandring, skridskoåkning (på havs- eller sjöis) eller t o m skidåkning är fina sätt att komma ut och njuta av vintern i skärgården. Kanske får du också sällskap av hjort, rådjur eller älg. Vi ser ofta flera havsörnar sväva både högt och lågt och ibland en nyfiken säl som betraktar oss där det är öppet vatten. På kvällen är det skönt att kura skymning och njuta av egenlagad mat i ett av de pentryn som finns där du bor eller varför inte låta oss sköta matlagningen i matsalen där vi tillhandahåller frukost, lunch, middag och fika.

Mer information om vad STF Lillsved kan erbjuda Dig hittar du här…

Aktiviteter och kurser
Ledarledda aktiviteter och/eller kurser erbjuds.

Bastu
Bastu finns.

Cyklar
Enklare cyklar av märket Kronan samt en tandemcykel finns att låna. För dig som gillar MTB har vi fina leder för terrängcykling. Ta med dig din cykel bara, resten har vi på plats.

Frukost och annan matservering
Frukost och andra måltider finns att beställa eller köpa direkt i matsalen.

Handikappvänligt
Rekommendationer från De Handikappades Riksorganisation (DHR) följs.

Husdjur tillåtna
Ett begränsat antal djurrum finns.

Kajakuthyrning
Kajaker finns att hyra. Du bör ha kajakvana. Periodvis under året har vi möjlighet för nybörjare att prova på.

Konferensmöjligheter
Utrustning för konferenser finns.

Träning utomhus
Löp- och cykelrundor samt vandringsleder utgår från anläggningen. Finns det snö på vintern tar vi oss fram i spåren på skidor. Information och kartor hittar du på naturkartan.se. Du kan också ladda ner appen naturkartan på App Store och Google Play så har du kartor med dig i telefonen.

Utegym
Avsluta eller börja ditt träningspass med en svettig stund i Lillsveds utegym som ligger i anslutning till anläggningen.

Träning inomhus
Möjlighet finns även att mot en mindre avgift boka träning i Lillsveds idrottshus (bl a i gymmet).

Wifi
Wifi i allmänna lokaler och på rummen.

Klicka här för att boka