STF Vandrarhem

Välkommen till STF Lillsved Vandrarhem – platsen för dig som längtar till lugn och ro i storstadsnära skärgårdsnatur. För dig som vill träna och utmana dig fysiskt. För dig som söker äventyr och upplevelser.

Nära storstaden i ostörd skärgårdsmiljö

Lillsved ligger på en udde på norra Värmdölandet, som en port till Stockholms skärgård. Alldeles utanför förenas Lindalssundet med Saxarfjärden. Du kan åka bil, SL-buss eller med Vaxholmsbolaget till Lillsveds brygga. Kartskiss över anläggningen hittar du här….

Välkommen till Lillsved Outdoor

Lillsveds omgivningar är omtalat fina. Vi kallar det för Lillsved Outdoor. Här hittar du vacker skärgårdsinramning med öar och vatten på ena sidan och skog, ängar, grusvägar och stigar på den andra. Markerade leder och motionsspår och flera välordnade rastplatser gör det lätt att komma ut och njuta av den fina skärgårdsnaturen. Läs mer om Lillsved Outdoor i foldern som du hittar här….

Ny karta med uppdaterade och nya leder och spår

Under våren 2020 har spår röjts, nya dragits. Ny rykande färsk karta hittar du här….

Härliga kompletta upplevelsepaket

Våra kompletta upplevelsepaket har vi satt ihop för dig som vill vandra, paddla eller träna. Paketen innehåller helpension, tillgång till träningsanläggningen och viss mtrl som t ex kajak. Läs informationen för varje paket för mer info:

STF Lillsved är öppet hela hösten!

Hösten är en fin tid i skärgården. Båtlivet har avtagit och i höstlugnet kommer naturen närmare. Bär och svamp hittar vi längs vägen. Kanske får vi också sällskap av hjort, rådjur eller älg. I kajaken ser vi havsörnen sväva och kanske en nyfiken säl som betraktar oss. På kvällen är det skönt att kura skymning och njuta av egenlagad mat i ett av de pentryn som finns där du bor eller varför inte låta oss sköta matlagningen i matsalen där vi tillhandahåller frukost, lunch, middag och fika.

Mer information om vad STF Lillsved kan erbjuda Dig hittar du här…

Aktiviteter och kurser
Ledarledda aktiviteter och/eller kurser erbjuds.

Bastu
Bastu finns.

Cykeluthyrning
Cykel finns att hyra.

Frukost och annan matservering
Frukost och andra måltider finns att beställa eller köpa direkt i matsalen.

Handikappvänligt
Rekommendationer från De Handikappades Riksorganisation (DHR) följs.

Husdjur tillåtna
Ett begränsat antal djurrum finns.

Kajakuthyrning
Kajaker finns att hyra.

Konferensmöjligheter
Utrustning för konferenser finns.

Träning utomhus
Löp- och cykelrundor samt vandringsleder utgår från anläggningen. Finns det snö på vintern tar vi oss fram i spåren på skidor. Information och kartor hittar du på naturkartan.se. Du kan också ladda ner appen naturkartan på App Store och Google Play så har du kartor med dig i telefonen.

Utegym
Avsluta eller börja ditt träningspass med en svettig stund i Lillsveds utegym som ligger i anslutning till anläggningen.

Träning inomhus
Möjlighet till att träna i Lillsveds gym finns.

Wifi
Wifi i allmänna lokaler och på rummen.

Klicka här för att boka