Loading...
Konferens 2017-11-01T10:11:31+01:00

Ett möte som du vill ha det

Vi har stor erfarenhet av att skräddarsy möten efter önskemål. Vi gör ditt möte givande, utvecklande och upplevelsfyllt.

Krydda din konferens med träning, äventyr och upplevelser

Lillsved har stor kapacitet, mångsidighet och erfarenhet att skapa attraktiva möten med en unik inre och yttre miljö. Låt oss krydda ert schema med en fysisk aktivitet, en föreläsning, en naturupplevelse på vår teambuildingbana eller ett upplevelserikt äventyr. Här finns möjlighet till aktiviteter som passar de flesta. Vi hjälper dig att skräddasy ett innehåll som passar dig och din grupp baserat på, Wellness, Outdoor Concept, träning och kost. Alternativt bokar du in dig på anläggningen med ditt eget program.

Vi har en modern idrottshall med fullstora mått, en vacker gymnastiksal, ett stort välutrustat gym för styrke- och konditionsträning, spegelsal/aula, spinningsal med cyklar, lokal för massage. Dessutom en fotbollsplan (där föresten fotbollslandslaget laddade upp 1958), tennisbanor, motionsspår, samarbetsbanor, utegym, boulebanor, multigolfbana. Allt detta i vacker skärgårdsinramning med öar och vatten på ena sidan och skog, ängar, grusvägar och stigar på den andra. Markerade leder och motionsspår och flera välordnade rastplatser gör det lätt att komma ut och njuta av de fina omgivningarna.

Mat, dryck och boende

Vi har 67 rum i konferensstandard för upp till 134 gäster och ett fristående konferenshus för upp till 9 gäster i enkel- eller dubbelrum. Lillsveds Matsal har plats för 150 gäster inomhus och 50 utomhus och serverar hemlagad, näringsriktig och god mat.

Det lilla extra

Lillsved erbjuder möjligheten att unna dig och din grupp ett festligare alternativ. Vi kan t ex erbjuda trerättersmiddagar, vickningar, ostbrickor och kvällsmingel i Matsalen för den större gruppen och i Herrgårdens VIP-matsal för den mindre. Matsalen ligger trevligt inbäddad  i den Engelska Parkens grönska i anslutning till Lillsvedsviken och VIP-matsalen som rymmer  35-40 sittande, har fin skärgårdsutsikt. Lillsved har fullständiga rättigheter och vi kan erbjuda din grupp öl, cider och vin som en extra krydda till maten.

Nära storstaden i ostörd skärgårdsmiljö

Lillsved ligger på en udde på norra Värmdölandet, som en port till Stockholms skärgård. Alldeles utanför förenas Lindalssundet med Saxarfjärden. Du kan åka bil, SL-buss eller med Vaxholmsbolaget till Lillsveds brygga.

Konferens- och kurssamverkan

Konferenser är en viktig del av Lillsveds verksamhet. Vi gör skräddasrsydda konferenspaket med många möjligheter till bra och givande konferenser.

Lillsved har också samarbeten med andra arrangörer som genomför konferenser och kurser hos oss. Kontakta Lillsved Kurs & Konferens om intresse finns.

Ladda ner exempel på konferensprogram 

Utemiljöer

På Lillsved finns flera möjligheter att grilla. Bra platser med havsutsikt och eldstäder att göra det på är vid Vindskyddet och vid 2 andra rastplatser. Ytterligare en rastplats med eldstad finns ute i den vackra skogsterrängen.

Tänk på detta innan du gör upp eld.

  • Berätta för personalen i Herrgården att du ska elda.
  • Lillsved är ett privat område så det är förbjudet att grilla på stenhällar och göra egna eldstäder som lämnar spår i skog och mark, allt du tar med dig ut ska du ta med tillbaka eller slänga där det hör hemma.
  • Grillar tillåts närmare Lillsveds bebyggelse.
  • Under sommaren kan det vara så att eldningsförbud råder.
  • Ta alltid med vatten för du ansvarar för att elden är ordentligt släkt.

Beachvolleyboll

Beachvolleybollplanen ligger i Elevbyn. Planen får nyttjas av Lillsveds gäster i samband med logi. Planen är inte bokningsbar, den är öppen för alla gäster.

 Tennis

Lillsveds tennisbanor ligger bakom Idrottshuset. Banorna är 2 stycken och underlaget är asfalt som målats med en specialfärg. Tennisbanorna kan hyras via receptionen i Herrgården, ta med skor med sula som inte färgar underlaget och eget racket eller låna racket av oss.

Multigolfbana

Multigolfbanan sträcker sig över 9 hål på Lillsveds område. Varför den kallas Multigolf är för att du kan välja vilka redskap du önskar gå banan med. Du kan välja mellan Frisbee, Fotboll och Golf.

ScoreCard och redskap hämtas i receptionen.

Slå rekorden om du kan, eller sätt dina egna!

Kul i natur & samarbetsbana

– Spännande
– Utmanande
– Upplevelser
– I fin natur

Ett avbrott i vardagen, på konferensen, kursen eller vid en kick off.
Samarbetsbanan är byggd för att arbeta med problemlösning och samarbete. Grupperna får pröva på annorlunda och roliga övningar som lockar till skratt och eftertanke.

Det krävs ingen personlig utrustning bara engagemang och tron på att allt är möjligt.

Pröva vår samarbetsbana med vännerna eller kurskamraterna och få ett minne som stärker vardagen och arbetslivet.

Övningarna genomförs under ledning av ledare från Lillsved.

Tid: ca 1,5 timme för kul i natur
Antal: 8-12 personer per grupp. Större grupper delas upp på fler ledare.

Vi har möjlighet att ta ett eller flera sällskap som delas upp i lagom grupper av våra aktivitetsledare.

Lillsveds brygga

Luffa runt i skärgården samt resa till och från Lillsved

Med Waxholmsbolaget kan du luffa runt bland skärgårdens öar. Det går också utmärkt att resa med Waxholmsbolaget till och från Lillsveds brygga. Båtarna avgår bl.a. från Strömkajen nedanför Grand Hotel i Stockholm.

För tidtabeller m.m. klicka här. OBS! Lillsved har inte någon gästhamn.

Café Sjöstugan

Café Sjöstugan är belägen med fin skärgårdsutsikt vid Lillsveds brygga, inom kort gångavstånd från Lillsveds Herrgård, parkering, busshållplats och båtbrygga.

Klicka här För mer information!

Bastu på Lillsved

Som gäst på Lillsved har du möjlighet att hyra bastu för dig/familjen eller vännerna.

Bastun är öppen för alla som bor hos oss. Bastun kan även hyras av slutna grupper. Det finns gemensamma omklädningsrum eller uppdelade. Fråga om bastu samtidigt som du bokar boende hos oss.

Bada i skärgården

Lillsved ligger på en udde på norra Värmdö där Lindalssundet möter Saxarfjärden. Det finns gott om naturliga mindre badplatser på promenadavstånd så för den som vill går det att hitta sitt eget smultronställe.

För våghalsen finns det en badbrygga som är belägen på bergsväggen några meter ovanför vattnet. Denna plats är också optimal för soldyrkaren.

Cyklar

Som gäst hos oss kan du hyra cykel av märket Kronan och ta en tur längs kustlinjen som tar dig till bl.a. till Waxholm.

Cyklarna är av Herr och Dam modell.

OBS! Barn under 15 år ska ha cykelhjälm.

Lillsveds utegym

Lillsveds utegym är öppet året runt för alla träningssugna. Det ligger på väg ner mot vattnet i anslutning till elljusspåret. Här kan man köra både styrkeövningar och balansträning.

Lokaler & Logi

På Lillsved finns många olika lokaler för konferens och bra alternativ för logi. För den som gillar motion/träning, friluftsliv och upplevelser finns mkt generösa lokaliteter och ett flera hundra hektar stort område med vacker skärgårdsnatur (Lillsved Outdoor). Kontakta oss för prisuppgift och övriga frågor.

Idrottsplatsen

Lillsveds idrottsplats har använts av många under åren och det kanske mest kända är landslagets träning inför VM i fotboll -58.

På plats finns 2 st 11-mannamål och planen klipps regelbundet.

Logi i Elevbyn

Elevbyn består av 6 stycken friliggande hus med egna uteplatser och tillgång till stora gräsytor utanför. 3 av husen renoverades 2005 och i dessa erbjuder vi logi för gäster. Husen rymmer 6 dubbelrum, samtliga har dusch & wc. I huset finns kök med kyl, frys, microvågsugn, kaffekokare och “vardagsrum” med tv.

Logi i Parken

Parken kallas Lillsveds största byggnad där vi kan erbjuda logi. I byggnaden finns 49 dubbelrum med dusch & wc. Det finns rum som är anpassade för rörelsehindrade, hiss finns.

Gym

Lillsved har ett stort välutrustat gym för olika behov av träning och utbildning. Maskiner (av märket LifeFitness), fria vikter och öppna ytor gör det möjligt att träna bl a funktionell träning, klassisk styrketräning och olympisk lyftning.

Spinningsal

Spinningsalen var tidigare platsen för Lillsveds simbassäng men inrymmer idag en Spinningsal med 25 cyklar av märket Nordic. Längs med den ena långsidan sitter en spegel som täcker upp till tak. I lokalen finns AC system och en ny kraftfull musikanläggning med headset.

Aula

Aulan är Lillsveds största konferenslokal med plats för 120 deltagare i biosittning.  Aulan har speglar längs med den vänstra väggen som kan vara bra vid dansträning m.m.

Aulan är utrustad med Audio & Video, headset, mikrofoner och wifi.

Gymnastiksal

Gymnastiksalen har anor från 1937 då allt började på Lillsved. Salen är klassisk med ribbstolar och bommar. I salen finns trampetter, våder för fristående, diverse mattor, plintar och satsbrädor.

Gymnastiksalen är belägen i Idrottshuset som även rymmer Idrottshall, Aula, Spinningsal och omklädningsrum med bastu.

 

Idrottshall

Idrottshallen byggdes upp igen efter en brand och återinvigdes 2002. Hallen är 800 kvadratmeter och har möjlighet att delas i två med en nedfällbar vägg. Hallen har rikligt med utrustning som bland annat tumblinggolv och airtrack. Längst bort till vänster finns även en klättervägg.

Idrottshallen är belägen i Idrottshuset som även rymmer Gymnastiksal, Aula, Spinningsal och omklädningsrum med bastu.

Konferenslokaler

På Lillsved finns konferenslokaler som rymmer 20 – 120 st deltagare. I skolhuset som är nyrenoverat finns fyra större lokaler varav Lingsalen på bilden är den största. I Herrgården, från 1860-talet, finns tre konferenslokaler. Lokalerna är utrustade med Audio & Video. Samtliga lokaler kan “dukas” efter gästens önskemål.

Konferensbokning

För bokning ring: 08-541 385 30, eller använd formuläret nedan