Till anmälan

Läsåret 2024-2025

Bildtur runt Lillsved

Utveckla ditt personliga entreprenörskap!

Lillsveds Entreprenörskurs riktar sig till dig som vill arbeta med hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande.

Kursen ges i samarbete mellan Lillsved Gymnastik- och Idrottsfolkhögskola och Perspektivo AB.

Det finns fortfarande några platser kvar på kursen som börjar i augusti – Välkommen med din anmälan!

Syfte

Kursen syftar till att utveckla ditt personliga entreprenörskap, klargöra vad du vill göra inom hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande och ge inspiration till hur du kan vara med och bidra till mer hållbara människor, hållbartarbetsliv och företagande i en komplex och snabbrörlig värld.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill leva på att arbeta med hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande. Du vill lära dig mer om hur du kan använda praktiska verktyg och olika metoder för att lyckas som företagare och/eller intraprenör inom denna bransch. Du funderar på att starta eget, har precis startat eller vill få en ny injektion i ditt företagande – framför allt vill du utvecklas personligen och nå bättre resultat inom ditt område.

Möjligheter efter kursen

Du ska efter genomgången kurs ha skapat en personlig handlingsplan för vad nästa steg är för att kunna leva på att arbeta inom branschen hälsa och hållbar utveckling. Du ska ha fått med dig kunskap om hur du kan utveckla och genomdriva entreprenöriella idéer.

Praktisk metodik och studier

Fokus kommer att ligga på praktiska metoder för hur man skapar och utvecklar sina idéer, sin kreativitet, sitt affärsmässiga tänk, personliga varumärke, marknadsföring och försäljning för att kunna nå resultat som entreprenör och företagare. Det handlar mycket om personlig utveckling och hållbart ledarskap

Kursen genomförs under 20 veckor på distans, + två fysiska träffar på Lillsved ( 9-10 september och 9-10 december ) som varvas med 7 webbseminarier och studier individuellt och i grupp på internet. Alla datum för träffar och webbseminarier hittar du i anmälningsformuläret. Studietakten är halvfart.

Kursstart och den första träffen

Nästa kursstart: 12 augusti 2024 (webbseminarie 1)
Första träffen på Lillsved: 9-10 september 2024

Kontakt

Mejla till kursledare Anette Wallström på anette@perspektivo.se eller ring 073-390 55 22.
Mer information om Perspektivo AB hittar du på perspektivo.se

Till anmälan
Kursupplägg och innehåll

Kursen pågår under 20 veckor med kursstart den 12 augusti 2024 med det första webbseminariet. Samlingar på Lillsved är det den  9–10 september och 9–10 december. Mellanliggande kurstillfällen sker via 7 st webbseminarier som är upp till 1,5 timme vid varje tillfälle kompletterat med studier i grupp på internet och på egen hand. Datum och tid för seminarierna finns på anmälningsformuläret som du hittar på den här kurssidan. Studietakten är halvfart.

KURSINNEHÅLL

  • Utveckla personligt entreprenörskap – mitt sätt att leva på att arbeta med hållbar utveckling
  • Kreativ affärsutveckling
  • Hitta, sätta och nå mål som du tidigare inte trodde var möjliga
  • Affärsidé – hur formuleras den?
  • Personlig marknadsföring – hur gör du den på bästa sätt?
  • Marknadsföring och försäljning – hur du praktiskt gör
  • Förmågan att fatta beslut
  • Självledarskap
  • Skapa och bygga nätverk
  • Erfarenhetsutbyte
Kursmaterial

Som kursmaterial används obligatorisk litteratur, fördjupningslitteratur, digitala resurser och internet.

Krav för deltagande

Erfarenhet/intresse av entreprenörskap som redskap for att nå bättre resultat i din nuvarande eller framtida verksamhet. Allmän datorvana.

Studieekonomi

Kursen berättigar dig till studiemedel via CSN för studier på gymnasial nivå i 50% studietakt. Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar 5 900:- för serviceavgift, kursmaterial, kurslitteratur, mat och logi i tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg: 300 kr/natt. Serviceerbjudande: Städning, sängkläder och handdukar, 270 kr.

Referenser

”Er visdom har definitivt en del i företagets framgång! Så tacksam att jag fick möjlighet att ta del av er kunskap. Nya tankesätt som jag haft så mycket användning och glädje av. Tack!”
Ida Johansson, Movement INSPO

”Efter att summerat de senaste 5 åren av personlig utveckling, så är det ni med kursen ”Entreprenörskap inom idrott och hälsa” som har betytt mest för mig. Det var via den som min egen resa tog sin början. Det var på Lillsved allt började. Tack!”
Freddie Roth

”Tack för en lärorik kurs som gav mig många nya insikter.”
Aiman Hamzeh

”Jag har haft otroligt stor nytta och glädje av er utbildning. Inte bara för att växa som en blivande entreprenör och förhoppningsvis en företagare i framtiden utan också som person och människa.”
Mikael Kannon

Fler referenser från Studentum hittar du här nedanför på mobilen eller till vänster på datorn.

Kursföreståndare

Anette Wallström

Ola Wallström

Lärare och personal på Lillsved