Till ansökan

Yrkesinriktad profilkurs

Lillsved Idrottsfolkhögskola genomför 2023-24 i samarbete med SLAO, en ny omgång av Högre Utbildning för Skidlärare/Snösportledare.

Bli framtidens snösportledare!

Kursen vänder sig till dig som har gått motsvarande 2:a utbildningsnivån hos Främjandet, SLAO eller SSF (Satu 2) och har minst en säsongs arbetserfarenhet i skidskola eller som tränare inom alpin skidåkning. Rekommendation från skidskolechef eller motsvarande är meriterande.

Kursens mål

Vi vill utbilda nästa generation skidlärare/snösportledare som kan arbeta med åkare på alla färdighetsnivåer samt gå vidare som arbetsledare, utbildare, clinicinstruktörer, examinatorer  och utvecklare av svensk skidskola för framtiden.

Efter fullgjord och godkänd kurs erhåller du IVSI status.

Du kommer att få förutsättning att vara väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Ansökan

Ansökan gör du genom att klicka på knappen ”TILL ANSÖKAN” och därefter fylla i ansökningsformuläret på lillsved.se/ansökan. Antagning sker löpande under sommaren fram till kursstart.

Skolstart 2023

Antagna till kursen hälsas välkomna till skolstarten onsdagen den 30 augusti kl. 13.00 i Lillsveds aula. Lunch serveras från kl. 11.30 i matsalen.

Boende på internatet kan checka in tisdag 29/8 kl. 15-19 samt onsdag (30/8) från kl. 08.

Kursföreståndare

Pepe Lagerström

Anne Dalén

Övriga lärare och personal

Utförlig kursbeskrivning som pdf
Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?

Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ner pdf

Till ansökan