Lillsved coachar för livet

Lillsveds mål är att vara Sveriges ledande folkhögskola och mötesplats med inriktningen:

• Hälsa
• Idrott och rörelse
• Coachande ledarskap

Vår idé om det goda livet

Vi vill i all vår verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill vi bidra till en högre livskvalitet. Vi betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan.

Natur i storstadens närhet

Lillsved ligger på en udde av Värmdölandet. Alldeles utanför udden förenas Lindalssundet med Saxarfjärden där den stora farleden mot Stockholm passerar. Ett omväxlande skärgårdslandskap omger oss med vikar, skogsdungar och öppna marker. Lillsved ligger nära Stockholm med storstadens många möjligheter. Med Waxholmsbolagets båtar, SL-buss eller egen bil tar man sig lätt till Lillsved.

I ständig utveckling

På Lillsved har vi utbildat ledare sedan 1937. Våra folkhögskoleutbildningar är genomtänkta och väl anpassade till vår omvärld. Hälsoidrottens, fitnessbranschens och fritidssektorns ständigt fortgående utveckling återspeglas i utbudet av utbildningar och våra deltagare blir väl förberedda för ett yrke eller fortsatta studier.

Lillsved är en plats för konferenser, kurser och läger året runt för företag, idéburna organisationer, förbund och föreningar, körer, dansgrupper, orkestrar m fl som söker en inspirerande plats för att utveckla sina verksamheter.

Lillsved är också en plats för alla som söker en plats där en aktiv livsstil med hälsa och rörelse, upplevelser och kultur för ökat välbefinnande står i centrum. På Lillsved kan du hela året ta in på vårt STF-anslutna vandrarhem. Vandrarhemmet bokas via Svenska turistföreningen, STF eller via direkt kontakt med Lillsved. Vi tar även emot bokningar från hela världen via Booking.com

De många möjligheterna

Vi har lokaler för både små och stora grupper upp till ca 240 personer. På Lillsved blandas gammalt med nytt. 
I Herrgården med sina äldsta delar från mitten av 1800-talet finns bl.a. bibliotek och undervisningslokaler.

Trådlös internetåtkomst finns självklart över hela området för alla gäster.

Måltiderna serveras i vår matsal som ligger fint inbäddad i grönska bland sekelgamla träd i Lillsveds park. Naturen inbjuder till friluftsliv och avkoppling. Vandra, cykla, paddla, andas, njut…..

För motion/träning har vi en modern idrottshall med fullstora mått, en vacker gymnastikhall, ett modernt gym för styrke- och konditionsträning, spegelsal för dans- och gruppträning, spinningcyklar, klättervägg, lokal för massage, spår och leder för vandring, cykling och löpning, 2 utegym, parkourbana, tennisbanor, teambuilding inne eller ute, boulebanor, beachvolleybollplan, multigolfbana, en gräsfotbollsplan och kajaker för skärgårdspaddling. I omgivningarna finns också fina möjligheter till cykling i både terräng och på asfaltvägar. Lägg till bra möjligheter för bad och simning i havet så kan du som gillar triathlon/outdoor training få ditt lystmäte tillgodosett.

Lillsveds huvudmän (ägare)

Svenska Gymnastikförbundets Gymnastikfolkhögskola u.p.a., kallad Lillsved, är en ekonomisk förening med tre huvudmän (ägare):