Till ansökan

Bli en kompetent PT i träningsbranschen

Tränings- och hälsobranschen växer stadigt genom att allt fler blir medvetna om hur viktig träning och motion är för hälsa och välmående.

Det friskvårdsinriktade hälsoarbetet innefattar numera kompetensen personlig träning för att kunna arbeta fullt ut med livsstils- och levnadsvanor för individer och grupper. Vill du vidareutbilda dig till PT så är den här Lillsvedskursen något för dig. Efter kursen kan du som licensierad PT kliva in i en bransch som söker kompetenta medarbetare.

Att arbeta som Personlig Tränare passar dig som har ett intresse för träning och hälsa och vill göra din hobby till yrke.

Lillsveds PT-kurs har gott rykte i branschen och många vill rekrytera personliga tränare som genomfört sin utbildning på Lillsved.

Efter genomförd utbildning har du möjlighet att licensiera dig till personlig tränare. Efter godkända teoretiska och praktiska prov erhåller du 2 licenser:

1. Almega Friskvårdsföretagens PT-licens som från 2019 är branschstandard i Sverige. Lillsveds Folkhögskola har delegerad licensieringsrätt. Licensierade PT från Lillsved och andra godkända utbildare finns registrerade på ptlicens.se.
2. Europe Active, EA. En licens som är branschstandard inom EU. Lillsveds Folkhögskola har även här delegerad licensieringsrätt.

Ansökan stängd för läsåret 2023/2024

Ansökan för kommande läsår är nu stängd. Välkommen att söka in till läsåret 2024/2025 när ansökan öppnar igen i december 2023. 

Kursstart

Utbildningen genomförs på distans + fem träffar på Lillsved. Studietakt; halvfart.

Kursen startar den 28 augusti 2023 och avslutas den 24 maj 2024. Antagna till utbildningen hälsas välkomna att, med erhållna inloggningsuppgifter, logga in till kursen från den 28 augusti. Den första träffen (5 dgr) är sedan på Lillsved 25 – 29 september. Mer information om kursstart och den första träffen skickas ut i god tid till alla antagna.

Datum för alla träffar på Lillsved samt digitala lektioner

2023 HT

  • 25 – 29 september
  • 20 – 24 november

2024 VT

  • 29 januari – 2 februari
  • 18 – 22 mars
  • 13 – 17 maj

Digitala lektioner

7 halvdagar kl 08.50 – 12.00

1. 20 september
2. 26 oktober
3. 6 november
4. 5 december
5. 17 januari
6. 7 mars
7. 2 maj

Mer info om bl a ekonomi kan du läsa här nedan i ”Utförlig kursbeskrivning som pdf”.

Kursföreståndare

Christian Sandberg

Övriga lärare och personal

Utförlig kursbeskrivning som pdf
Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?

Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ner pdf

Vad tycker tidigare deltagare i PT-kursen
Anna & Ronnie Berggren

”Det är aldrig för sent att uppfylla sin dröm!”

Varför valde ni att söka till Lillsveds distansutbildning Personlig Tränare?
Vi har alltid tränat och utövat många olika sporter. Med åren har vi känt en allt starkare längtan efter att växla om från kontorsjobb till att arbeta mer med träning och hälsa.
Vi hittade er PT-utbildning, gick på Öppet hus och kände direkt att på Lillsved vill vi vara.
Hur var året på Lillsved?
Vi hade ett fantastiskt läsår på Lillsved med hög kvalitet på lärare och fina klasskamrater. Vi sög åt oss all kunskap, särskilt om anatomi och fysiologi som vi längtat efter att få lära oss mer om. Under kursveckorna på plats bodde vi kvar på Lillsved vilket vi varmt kan rekommendera.
Vad har ni haft för jobb/studier efter er utbildning?
Efter vår utbildning på Lillsved har vi specialiserat oss inom den funktionella träningsformen CrossFit och har startat en box; Styrka CrossFit i Täby norr om Stockholm.
Vi har certifierat oss som CrossFit Level 1 Trainer samt vidareutbildat oss inom tyngdlyftning.
Vad gör ni idag?
Parallellt med våra kontorsjobb driver vi idag Styrka CrossFit där vi coachar och tränar själva. Anna håller även gruppklasser och personlig träning utomhus med funktionell träning och löpning.
Övrigt ni vill dela med er?
Det är aldrig för sent att uppfylla sin dröm!

Till ansökan